Zoon vermoordt moeder en stopt haar in vrieskisten

  • Doortje Briedé

    Een man uit het Brabantse Aalst wordt verdacht van een bizarre moord op zijn moeder. Hij zou haar niet alleen in haar woning om het leven hebben gebracht, maar haar daarna vermoedelijk in twee vrieskisten hebben bewaard, totdat de politie binnenviel.

    Bewoners van de Ericalaan in Aalst kunnen er met hun verstand nog steeds niet bij. Hoe doorgedraaid moet iemand zijn om zijn eigen moeder van het leven te beroven en haar daarna vermoedelijk dagenlang in de vriezer te bewaren?

    Buurman Leo Koene schudt vol ontzetting met zijn hoofd als hij op zijn laptop nog eens kijkt naar de lugubere beelden die hij maakte toen brandweermannen met een hoogwerker de vrieskisten uit de eerste verdieping naar beneden haalden. ‘Ik heb er gewoon nog nachtmerries van. Dat dit twee huizen verderop kon gebeuren zonder dat wij er iets van hebben gemerkt.’

    Geen van de buren krijgt mee welk huiveringwekkend drama zich vorige week achter de gesloten gordijnen van het eenvoudige rijtjeshuis moet hebben afgespeeld. Pas als medewerkers van de trombosedienst meerdere keren aan de deur komen en er steeds niet wordt open gedaan, slaat de paniek toe. De vrouw des huizes heeft na een hersenbloeding vorig jaar dringend medicijnen nodig.

    Lees verder op ad.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Wat dreef zoon tot bizarre moord op moeder in Aalst?

    De politie verdenkt een man uit het Brabantse Aalst van een bizarre moord op zijn 66-jarige moeder. Hij zou zijn moeder niet alleen om het leven hebben gebracht, de man bewaarde haar lichaam in twee vrieskisten.

    De vrouw werd donderdag dood gevonden in haar huis aan de Ericalaan in Aalst (gemeente Waalre). De politie ging er al snel vanuit dat de vrouw slachtoffer is van een misdrijf.

    Er moest een hoogwerker aan te pas komen om de vrieskisten van de eerste verdieping van het huis te halen. ‘Ik heb er gewoon nachtmerries van. Dat dit twee huizen verderop kon gebeuren zonder dat wij er iets van hebben gemerkt,’ zegt een buurman tegen het AD.

    Wanneer de vrouw precies om het leven is gebracht, is onduidelijk. De zaak kwam aan het licht toen medewerkers van de trombosedienst diverse keren waren langsgeweest om de vrouw medicijnen te geven, die ze nodig had sinds haar hersenbloeding vorig jaar.

    De politie nam contact op met de zoon, die volgens buurtbewoners als kluizenaar op zolder leefde, maar hij vroeg of ze op een later tijdstip konden langskomen, schrijft Omroep Brabant. Donderdagmiddag forceerde de politie het huis, waarna bleek dat de vrouw op brute wijze is vermoord.

    Lees verder op elsevier.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Lichaam dode vrouw Aalst lag in foetushouding in vrieskist, ook honden gedood

    Het lichaam van de dode vrouw dat begin augustus werd gevonden in een huis aan de Ericalaan in Aalst, zat in een vrieskist. De vrouw lag in foetushouding in de diepvries. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek aan Omroep Brabant. In een tweede vrieskist zaten de stoffelijke resten van haar twee honden.

    De 66-jarige vrouw werd op donderdag 7 augustus dood gevonden in haar huis aan de Ericalaan in Aalst. Haar lichaam werd ontdekt nadat de vrouw niet opendeed voor een medewerkster van de trombosedienst. De vrouw had in december een hersenbloeding gehad.

    Lees verder op omroepbrabant.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Man uit Aalst die moeder doodde en in vriezer stopte vertelt zijn verhaal.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Moeder in vrieskist was moord, geen dood op verzoek': justitie eist acht jaar cel tegen zoon

    Justitie heeft donderdag acht jaar geëist voor moord in de zaak van de vrouw die vorig jaar dood werd gevonden in een diepvries van haar huis in Aalst. Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen voor het verhaal van de zoon dat zijn moeder dood wilde. Niemand heeft de vrouw volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch ooit horen zeggen dat ze niet meer wilde leven.

    Familie en bijvoorbeeld de huisarts wisten niets van deze wens, zo stelde de officier donderdag.

    Vóór het requisitoir van de officier ging de rechter in op de manier waarop Alexander van de V. zijn moeder (66) om het leven heeft gebracht. Hierbij kwamen gruwelijke details naar voren.    

    Zo zat de 42-jarige verdachte minutenlang bovenop zijn moeder. Totdat hij zeker wist dat ze echt niet meer bewoog. Hij had een zak over haar hoofd getrokken, haar met een pan bewusteloos geslagen en gewurgd met een touw.

    Lees verder op omroepbrabant.nl

    Doortje Briedé-Bultman