Dode vrouw ligt weken in watertank hotel

  • Doortje Briedé

    De politie van Los Angeles heeft in de watertank van het Cecil Hotel in Los Angeles het lichaam gevonden van een vermiste toeriste. Het lijk heeft er zeker twee weken gelegen, terwijl nietsvermoedende hotelgasten gewoon het water uit de tank hebben gedronken en gebruikt om te douchen.

    Het gaat om het lichaam van de 21-jarige Elisa Lam uit Canada, meldden Amerikaanse media. De jonge vrouw was voor het laatst gezien op 31 januari. Ze was de dag daarna nog te zien op bewakingsbeelden van een lift van het hotel.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Gasten van een hotel in Los Angeles hebben wekenlang gedoucht en hun tanden gepoetst met het water uit een bassin waarin het lichaam van een vrouw lag te ontbinden. Het lichaam is vrijwel zeker van de 21-jarige Canadese toeriste Elisa Lam. De vrouw was sinds eind januari vermist.

    Het lichaam werd gevonden door onderhoudsmedewerkers van het hotel die na klachten over de lage waterdruk de watertanks kwamen controleren. De politie weet nog niet of de dood van Lam een ongeluk of een misdrijf betreft.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Een onderhoudsmedewerker van het Cecil Hotel in Los Angeles heeft het lichaam van een 21-jarige vrouw gevonden in een watertank. De vrouw heeft zeker twee weken in de watertank gelegen.

    Het slachtoffer heet Elisa Lam en is een student uit Vancouver. Waarom ze in het hotel verbleef, is niet bekend.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Na vier maanden onderzoek is de politie van Los Angeles tot de conclusie gekomen dat de dood van de Canadese toeriste Elisa Lam, wier lichaam wekenlang in een watertank van een hotel lag te ontbinden, een tragisch ongeval moet zijn geweest.

    De 21-jarige studente aan de universiteit van Vancouver werd sinds eind januari vermist. Bijna vier weken later werd haar lichaam gevonden, nadat onderhoudsmedewerkers van het hotel de lage waterdruk van de watertanks kwamen controleren.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Twee jaar nadat Elisa Lam verdronk in een watertank is haar dood nog steeds een mysterie

    Santiago Lopez had waarschijnlijk niet verwacht een lijk te vinden toen hij op 19 februari 2013 het dak op ging van het Cecil Hotel. Hij had een klacht gekregen over de waterdruk. Met een ladder beklom hij de drie meter hoge watertank op het dak en zag meteen dat het luik open stond. In de tank dreef het levensloze lichaam van Elisa Lam.

    Advocaten van het historische Cecil Hotel in Los Angeles leverden vorige maand verklaringen van Lopez en twee andere werknemers vorige maand in bij de rechtbank. Lopez werkt in het hotel als concierge en vertelt in rechtsdocumenten in detail over zijn ontdekking op het dak. Het hotel wil met de verklaringen de rechtszaak stoppen die de ouders van Elisa, David en Yinna Lam begonnen zijn. Het koppel klaagde het hotel in september 2013 aan omdat ze vinden dat de dood van hun 21-jarige dochter veroorzaakt was door de nalatigheid van het hotel. Het proces moet in februari van start gaan. Advocaten van zowel het hotel als de familie Lam weigerden commentaar te geven voor dit verhaal.

    Bijna drie jaar nadat Lam's lichaam naakt – een detail dat Lopez achterwege liet, maar in de autopsie wel vermeld staat – en drijvend werd gevonden, zijn de omstandigheden rond haar dood nog altijd onbekend. De lijkschouwer gaf als officiële verklaring voor haar dood een ‘onopzettelijke verdrinking’.

    Lees verder en bekijk video op vice.com

    Doortje Briedé-Bultman