Vermiste Oost-Vlaamse moeder dood teruggevonden: ex-vriend verdacht van moord

  • Doortje Briedé

    Veerle Criel (45), een moeder uit het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem die al bijna twee weken vermist was, is vannacht dood teruggevonden in het kanaal in Lovendegem. Veerle Criel, een grafisch ontwerpster, verdween op zondag 28 april. Het parket gaat uit van een verdacht overlijden. Haar ex-vriend is opgepakt. De man werd aangehouden op verdenking van moord, zegt woordvoerster An Schoonjans van het Gentse parket.

    “De precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Er is een verdachte opgepakt die mogelijk in verband kan gebracht worden met het overlijden. De man is aangehouden op verdenking van moord”, zegt woordvoerster Schoonjans. In het belang van het onderzoek worden geen verdere details gegeven.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Veerle Criel, een 45-jarige vrouw uit Sint-Martens-Latem, is dood teruggevonden in het kanaal Gent-Brugge in Lovendegem. Het gerecht onderzoekt hoe ze om het leven is gekomen, maar vermoedt dat er kwaad opzet in het spel is. Haar ex-vriend is aangehouden op verdenking van moord.

    Veerle Criel, een 45-jarige grafisch ontwerpster, verdween op zondag 28 april. Sindsdien heeft niemand haar gezien of gehoord. De familie kreeg één mysterieuze sms vanuit Parijs. Daarin zei de vrouw dat ze in Parijs zat en dat ze er even tussenuit moest. Speurders twijfelen echter of zij die sms wel zelf verstuurde.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Apotheker Marc V.O. (45), de man die eind april Veerle Criel vermoordde, wordt nu ook officieel verdacht van de moord op zijn eerste vrouw. Hanane Jouami stapte in augustus 2009 uit het leven, maar vier jaar later heeft het gerecht bewijzen dat het toch geen wanhoopsdaad was.

    ‘Een klassedame, een vrouw met een gouden hart, een trotse moeder van haar kinderen. Haar dood laat een ondraaglijke leegte na.’ Marc V.O. was er zes jaar geleden ogenschijnlijk het hart van in dat Hanane Jouami zichzelf van het leven had beroofd na een aanslepende depressie. Het koppel had vier kinderen, met wie V.O. zelfs nog een liefdadigheidsactie organiseerde voor zijn overleden vrouw.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Apotheker Marc Van Overschelde (45), de man die eind april Veerle Criel vermoordde, wordt er ook van verdacht zijn eerste vrouw vermoord te hebben omdat die hem wilde verlaten.

    De dood van Hanane Jouami, de eerste vrouw van Marc Van Overschelde, werd in 2009 ­gekwalificeerd als een zelfmoord door een overdosis medicatie. Vorig week, in de ­nasleep van het onderzoek naar de moord op Veerle Criel, besliste de onderzoeksrechter Van Overschelde in verdenking te stellen van de moord op zijn eerste vrouw.

    Lees verder

  • Doortje Briedé

    Speurders: “Indruk dat de dood van Veerle Criel de beschuldigde niet raakte”

    Marc Van Overschelde, de 47-jarige Gentenaar die beschuldigd wordt van moord op zijn 45-jarige vriendin Veerle Criel in 2013 en van moord op zijn 34-jarige vrouw Hanane Jouami in 2009, bleef onbewogen toen de politie hem op de hoogte bracht van de dood van Criel. “We hadden de indruk dat haar dood hem niet raakte”, verklaarden speurders van de Gentse federale gerechtelijke politie vandaag voor het Gentse hof van assisen.

    Van Overschelde zit sinds mei 2013 in de cel op verdenking van moord, nadat het lichaam van Veerle Criel ontdekt werd in het kanaal Gent-Brugge in Lovendegem. Hij bekende dat hij de vrouw had vergiftigd en haar lichaam in het water had gedumpt. Tijdens het onderzoek naar het verleden van de man werd de dood van zijn eerste vrouw Hanane Jouami in augustus 2009 opnieuw onderzocht. Beide vrouwen kwamen om na het innemen van barbituraten, maar de voormalige apotheker houdt vol dat zijn eerste vrouw zelfmoord pleegde.

    Lees verder op hln.be

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Apotheker die twee vrouwen vergiftigde krijgt levenslang

    Marc Van Overschelde, de 47-jarige Gentenaar die schuldig bevonden werd aan moord door vergiftiging op zijn 45-jarige vriendin Veerle Criel in 2013 en op zijn 34-jarige vrouw Hanane Jouami in 2009, is veroordeeld tot levenslange opsluiting. Dat hebben het hof en de jury van het Gentse hof van assisen beslist.

    Van Overschelde bekende dat hij Criel had vergiftigd, maar hield vol dat zijn eerste vrouw zelfmoord pleegde. De jury van het Gentse hof van assisen verklaarde Van Overschelde schuldig aan beide feiten. Het openbaar ministerie vorderde levenslang, maar de verdediging vroeg 29 of 30 jaar gevangenisstraf, rekening houdend met de persoonlijkheidsstoornis van Van Overschelde.

    Na een beraadslaging van anderhalf uur veroordeelden het hof en de jury Van Overschelde tot levenslang.

    Lees verder op gva.be

    Doortje Briedé-Bultman