Vrouwen omgekomen bij ongeluk

  • Doortje Briedé

    Bij een verkeersongeluk in Chaam zijn gisteravond twee vrouwen (18) uit die plaats om het leven gekomen. De politie vermoedt dat hun auto van achteren werd aangereden door een man (56) uit Schoonhoven. De auto van de vrouwen vloog daarna in brand.

    Het ongeluk gebeurde voor een café. De mensen daar konden de vrouwen niet meer op tijd uit de auto halen.

    Lees verder: http://nos.nl/artikel/567202-vrouwen-omgekomen-bij-ongeluk.html

  • Doortje Briedé

    Bij het ongeluk van de 18-jarige meisjes uit Chaam blijkt de moeder van één van hen de auto te hebben geblust. Ze is bevelvoerder bij de brandweer in Chaam.

    De vrouw wist op dat moment niet dat haar dochter in het wrak zat. Ze hoorde dat pas toen de brandweermensen na het blussen op de kazerne bijeenkwamen.

    Lees verder: http://nos.nl/artikel/567351-moeder-bluste-auto-dode-meisjes.html

  • Doortje Briedé

    De automobilist die vrijdagavond in Chaam een ongeluk veroorzaakte waarbij de twee 18-jarige vrouwen Lara Adams en Dominique Geerts om het leven kwamen, wordt verdacht van dood door schuld. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bevestigd.

    Het kan nog maanden duren voordat de 56-jarige automobilist uit Schoonhoven voor de rechter moet verschijnen. Volgens een woordvoerder van het OM is het politieonderzoek nog niet afgerond en gaat daar nog enige tijd overheen.

    Lees verder: http://www.bndestem.nl/regio/breda/chaam/automobilist-die-ongeluk-veroorzaakte-in-chaam-verdacht-van-dood-door-schuld-1.4072190

  • Doortje Briedé

    In de parochiekerk in Chaam is donderdagochtend een herdenkingsdienst gehouden voor Laura Adams uit Chaam. De 18-jarige vrouw kwam vorige week vrijdag samen met plaatsgenote Dominique Geerts om het leven bij een tragisch ongeluk op de Baarleseweg in Chaam.

    De uitvaart van Laura wordt gehouden in de Antonius Abtkerk. Aansluitend wordt ze in besloten kring gecremeerd. De 18-jarige Dominique wordt vrijdag vanaf elf uur herdacht in dezelfde kerk in Chaam.

    Lees verder: http://www.omroepbrabant.nl/?news/201626752/Uitvaart+voor+Laura+Adams+in+parochiekerk+Chaam.aspx

  • Doortje Briedé

    Geen contra-expertise naar snelheid waarmee man uit Schoonhoven vrouwen in Chaam doodreed

    Er komt geen nieuw onderzoek naar de snelheid van de auto waarmee een man uit Schoonhoven twee vrouwen doodreed op de Chaamseweg in Chaam. De advocaat van de verdachte had daar donderdag tijdens een pro formazitting om gevraagd, maar de rechtbank in Breda vindt een contra-expertise niet nodig.

    Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is vast komen te staan dat de man op 25 oktober 2013 zeer waarschijnlijk 126 kilometer per uur reed. Op de weg is maximaal 80 kilometer per uur toegestaan.

    Bij het ongeluk kwamen destijds de 18-jarige vrouwen Laura Adams en Dominique Geerts om het leven.

    Lees verder op omroepbrabant.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Justitie wil man die Laura en Dominique in Chaam doodreed drie jaar de cel in

    Justitie heeft drie jaar cel geëist tegen een man uit Schoonhoven die wordt verdacht in 2013 twee meisje uit Chaam te hebben doodgereden. Ook moet hij voor vier jaar zijn rijbewijs inleveren. “Een werkstraf zou geen recht doen aan het vergrijp”, aldus de officier. Bij het ongeluk in Chaam kwamen de toen 18-jarige Laura Adams en Dominique Geerts om het leven. De moeder van Dominique las haar emotionele verhaal voor. Verdachte Freddy van G. reageerde: “Hartverscheurend.”

    De moeder van Dominique was op dat moment als bevelvoerder aan het werk bij de brandweer en bluste zelf de auto waar later haar dochter in bleek te zitten. De brandweermoeder kwam daar pas achter nadat de blusploeg zich weer op de kazerne meldde en het ongeluk en hun bluswerk evalueerden.

    Lees verder op omroepbrabant.nl

    Doortje Briedé-Bultman