Vrouw doodgeschoten in Hoofddorp

  • Doortje Briedé

    In Hoofddorp is een vrouw op straat doodgeschoten. De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt.

    Omstanders melden dat de vrouw de eigenares is van een nagelstudio in de buurt en dat het gaat om een misdrijf in de relationele sfeer. De schutter zou haar ex-partner zijn.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte moord Hoofddorp meldt zich op bureau

    Een 34-jarige man die wordt verdacht van de moord op een vrouw in Hoofddorp heeft zich gemeld bij de politie in Zaanstreek-Waterland. De man is aangehouden. 

    De politie was na de schietpartij van gisteravond op zoek naar de man.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Buurtbewoners Hoofddorp geschokt om dood vrouw

    Bij een schietpartij in Hoofddorp is gisteren een vrouw op straat doodgeschoten. Volgens buurtbewoners zou het gaan om een incident in de relationele sfeer. “Wat een drama.”

    Manja Kulk, een buurvrouw van het slachtoffer, doet haar verhaal in het AD. Volgens haar zoekt de politie naar de ex-vriend van de dode vrouw. Ze zijn op zoek naar een grijze Audi met een zwart dak. “Hij heeft precies zo'n auto.” Kulk zegt dat de vrouw een paar weken geleden de relatie had beëindigd.

    Lees verder op rtlnieuws.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Getuige drama Hoofddorp: “Je zag meteen dat ze dood was”

    “Ze lag op grond, ik zag bloed. Ze had een gat in haar hoofd.” Dat zegt een ooggetuige van de schietpartij in Hoofddorp waarbij gisteravond de eigenaresse van een nagelstudie omkwam.

    De bezorger van een Chinees restaurant stond gisteren te wachten op een nieuwe bestelling toen hij opeens schoten hoorde. “Ik schrok enorm en had geen idee wat er gebeurde. Later zag ik iemand in de auto springen en wegrijden. Er ging meteen motor achteraan”, vertelt hij tegen een RTV NH-verslaggever.

    Volgens de getuige liepen er direct veel mensen naar het slachtoffer toe. “Ik ben ook gaan kijken, maar je weet niet wat je moet doen. Ik was op zo'n vijf meter afstand, maar je zag meteen dat ze was overleden.”

    Lees verder op rtvnh.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Moord op vrouw Hoofddorp ‘in relationele sfeer’

    De vrouw die maandag in Hoofddorp op straat is neergeschoten, zou het slachtoffer zijn van een moord in de relationele sfeer, zeggen buurtbewoners.

    De vrouw kwam om het leven door meerdere schoten. Het voorval vond plaats op de Sjoukje Dijkstralaan, vlakbij winkelcentrum Floriande. De vrouw zou de 35-jarige Raja zijn, eigenaar van nagelstudio Raja die in het winkelcentrum gevestigd is. 

    Na de moord reed een zilvergrijze cabrio met een zwart dak weg. Dat zou volgens buurtbewoners de auto van haar partner zijn. De politie zocht na de moord met een helikopter naar die auto, onder meer boven Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Heemstede.

    Lees verder op ad.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    “Raja was een lieve moeder en een passionele ondernemer”

    De 35-jarige Raja Draaisma uit Hoofddorp was een ‘lieve, zachtaardige en hulpvaardige vrouw’. Dat vertelt een bekende van de vrouw aan RTV NH.

    Raja werd gisteravond even voor 19.30 uur doodgeschoten in de buurt van haar nagelsalon aan de Sjoukje Dijkstralaan in Hoofddorp. De vermoedelijke dader, de 34-jarige Ferry de G. uit Zaandam, meldde zich vanmorgen bij de politie. De man zou haar ex-vriend zijn.

    Volgens de bekende van de vrouw, die anoniem wil blijven, was de nagelstudio van Raja haar lust en haar leven. “De zaak opbouwen en draaiende houden, dat was echt haar passie. Het was een echt ondernemerstype. Ze was er het grootste deel van haar tijd mee bezig en vertelde er altijd heel enthousiast over.”

    Lees verder op rtvnh.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Politie wist dat verdachte moord Raja wapen had

    De politie wist dat de man die wordt verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Raja Draaisma in Hoofddorp, een wapen had en lid was van een schietvereniging. Ook had Draaisma de politie verteld dat ze door hem werd afgeluisterd. Toch greep de politie niet in. Een woordvoerder van de politie heeft dat bevestigd tegenover de NOS.   

    De 34-jarige vrouw werd in juni op straat doodgeschoten. Ze werd lastiggevallen door haar ex Ferry de G., die niet kon verkroppen dat ze de relatie had beëindigd.

    Een maand voor de schietpartij zei Draaisma tegen de politie dat haar ex haar afluisterde. Ze had afluisterapparatuur gevonden in haar woning en auto. 

    De politie ging langs bij de man omdat zijn gedrag niet paste bij dat van iemand die een wapenvergunning heeft. De politie nam zijn vuurwapen niet in beslag omdat de vrouw geen aangifte had gedaan, omdat hij geen bekende van de politie was en omdat er bij de jaarlijkse controles in verband met de wapenvergunning nooit onregelmatigheden waren geweest.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte moord Raja Draaisma: “Ik schoot uit zelfverdediging”

    Het doodschieten van de 35-jarige Raja Draaisma uit Hoofddorp gebeurde uit zelfverdediging. Dat verklaarde de 34-jarige verdachte van de moord, Ferry de G. uit Zaandam vandaag in de rechtszaal.

    Volgens De G. richtte Draaisma het wapen eerst op hem en probeerde ze tot tweemaal toe de trekker over te halen. Tijdens de worsteling die volgde, zou zij zijn geraakt. Er was volgens de advocaat van De G. dus geen sprake van voorbedachte rade. “Ik ben er niet heen gereden om iemand van het leven te beroven”, aldus de verdachte. Hij beweert verder dat hij op de bewuste avond bij Raja langsging om zijn wapen en de rest van zijn spullen op te halen.

    De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting dat het onderzoek naar de gebeurtenissen "nog in volle gang is. Alles wordt uitgezocht, ook dat wat de verdachte zelf zegt.'' Het voorarrest van Ferry de G. is vandaag opnieuw verlengd. Dit keer voor twee maanden. Hij moet in december opnieuw voor de rechter verschijnen.

    Lees verder en bekijk video op rtvnh.nl

    Doortje Briedé-Bultman