'Nederlandse vrouw in Colombia gedood bij overval'

  • Doortje Briedé

    Bij het Colombiaanse eiland Isla Grande is een Nederlandse vrouw op een zeiljacht overvallen en vermoord. Dat schrijven Colombiaanse media. Het zou gaan om een 54-jarige vrouw.

    Zes gemaskerde mannen zouden zaterdag op het jacht zijn geklommen en de vrouw hebben aangevallen terwijl haar man in de badkamer was. Volgens Colombiaanse berichtgeving is er omgerekend 60 euro buitgemaakt.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Tipgeld in moordzaak Nederlandse zeilster in Colombia

    De Colombiaanse politie heeft een beloning van bijna 9000 euro uitgeloofd voor een bruikbare tip over de moord op een Nederlandse vrouw. De 54-jarige Durdana Putker werd gisteren vermoord op een zeiljacht voor de noordkust van Colombia.

    De vrouw, een stottertherapeut uit Heino, bij Zwolle, maakte met haar man een reis rond de wereld met hun zeiljacht Lazy Duck.

    De boot lag bij de Rosario-eilanden niet ver van Cartagena. De man zei tegen de politie dat er zes gemaskerde overvallers aan boord kwamen toen hij op het toilet zat. Hij zou bewusteloos zijn geslagen en toen hij bijkwam vond hij zijn vrouw dood op het dek van de zeilboot. Ze is waarschijnlijk doodgeslagen met de kolf van een vuurwapen en had geen schot- of steekwonden.

    Lees verder op nos.nl

    Durdana Putker reisblog

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Vermoorde vrouw uit Heino dood door verstikking'

    Durdana de Bruijn, de 54-jarige vrouw uit Heino die zaterdag op een boot voor de kust van Colombia is vermoord, is door verstikking om het leven gekomen.

    Dat melden verschillende media in Colombia op basis van een forensisch rapport. De Bruijns man zit nog vast.

    In eerste instantie werd gezegd dat de vrouw door een klap op haar hoofd was gestorven. Ze zou zijn aangevallen door zes gewapende mannen. De buit bedroeg zestig euro. Andere waardevolle spullen bleven liggen.

    Haar man beweerde dat hij op de wc zat toen zijn vrouw werd gedood. Ook hij kreeg een klap en verloor het bewustzijn. Zijn vrouw vond hij later dood op het dek van hun boot, die door de mannen werd aangevallen.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Lichaam vermoorde vrouw terug in Nederland

    Het lichaam van de vorige maand in Colombia vermoorde vrouw uit Heino, is terug in Nederland. Ook haar partner, die door de Colombiaanse politie verdacht wordt van betrokkenheid bij haar overlijden, is terug in Nederland.

    Dit bericht de Stentor op zaterdag. In de krant laat de advocaat van de man weten dat hij via ‘omweggetjes’ naar Nederland is gereisd.

    Het echtpaar zou in september op hun zeiljacht zijn overvallen door piraten. Zij zouden de vrouw om het leven hebben gebracht, terwijl haar partner op het toilet zat. Hij zou later bewusteloos zijn geslagen. Een klein geldbedrag zou zijn buit gemaakt, maar waardevolle spullen bleven staan. Hierdoor werd de verklaring van de echtgenoot in twijfel getrokken.

    Lees verder op hartvannederland.nl

    Doortje Briedé-Bultman