Uitvaart Lieve Vanlinthout heeft plaats in Halse basiliek

  • Doortje Briedé

    De uitvaartplechtigheid van Lieve Vanlinthout, de ere-burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw die vorige vrijdag in het UZ in Leuven overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte, zal niet plaats hebben in Sint-Pieters-Leeuw maar wel in de Sint-Martinusbasiliek van Halle.

    Halle is haar geboortestad en het was de wens van de wens van de overledene en de familie. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 17 oktober om 11 uur.

    Lees verder op nieuwsblad.be

    Foto: idh

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Begrafenis ere-burgemeester Lieve Vanlinthout

    De Sint Martinusbasiliek in Halle was  veel te klein voor de opgekomen massa mensen die ere-burgemeester Lieve Vanlinthout, een laatste groet kwamen brengen . Lieve Vanlinthout geboren in Halle, ( 25 januari 1950 ) was niet alleen zeer geliefd als politieker maar ook steeds een luisterend oor met een groot hart voor de gewone mens op de straat .

    In aanwezigheid van haar moeder, kinderen, kleinkinderen, en de familie Vanlinthout – Van Ruysevelt, overliep deken Raymond Decoster de hoogtes en de laagtes uit het leven van Lieve, dochter Goedele en haar zoon Reinout lieten zich vervangen voor het voorlezen van hun tekstje door deken Decoster.

    Lees verder en bekijk foto's op editiepajot.com

    Doortje Briedé-Bultman