Anne-Marie Lizin overleden

  • Doortje Briedé

    Anne-Marie Lizin, voormalig senaatsvoorzitter en ex-burgemeester van Hoei, is zaterdagochtend overleden in Hoei.

    Anne-Marie Lizin was 66. Het overlijden werd gemeld door Sergio Taronna van de lokale partij PourHuy.

    Lizin herstelde sinds afgelopen maandag in Hoei nadat ze tien dagen geleden in Parijs in het ziekenhuis was beland.

    Lees verder op knack.be

    Anne-Marie Lizin (PS) © BELGA

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Voormalig voorzitter Senaat Anne-Marie Lizin overleden

    Anne-Marie Lizin (66), voormalig voorzitter van de Senaat en 26 jaar lang de burgemeester van Hoei, is overleden. Dat meldt de woordvoerder van de partij PourHuy, waarvan ze de oprichtster was.

    De politica van PS-signatuur Lizin overleed vanmorgen in Hoei. Lizin herstelde daar sinds afgelopen maandag nadat ze tien dagen geleden in Parijs in het ziekenhuis was beland. De oorzaak van het overlijden is nog niet bekend.

    “Het is met intense droefheid dat wij het overlijden van Anne-Marie Lizin melden”, staat de lezen op de site van haar partij PourHuy.

    Lizin werd in 1970 gemeenteraadslid voor de PS in Ben-Ahin, dat later fuseerde met Hoei. Van 1983 tot 2009 was ze burgemeester van de gemeente. Ze zetelde van 1995 tot 2010 in de Senaat, en was voorzitster van het orgaan van 2004 tot 2007.

    Lees verder en bekijk video op hln.be

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Honderden aanwezigen nemen afscheid van Anne-Marie Lizin (66)

    Honderden mensen hebben afscheid genomen van oud-PS-politica Anne-Marie Lizin, die zaterdagochtend op 66-jarige leeftijd is overleden. Lizin was jarenlang burgemeester van Hoei en tussen 2004 en 2007 ook voorzitster van de Senaat.

    De plechtigheid vond plaats in het uitvaartcentrum Dubois & Tanier in Hoei. Verschillende politici woonden de seculiere begrafenis bij, onder wie PS'ers Laurette Onkelinx, André Flahaut en Frédéric Daerden, huidig Senaatvoorzitster Christine Defraigne (MR), Jean-Michel Javaux (Ecolo) en voormalig minister-president van het Waals gewest Jean-Claude Van Cauwenberghe.

    Lees verder op demorgen.be

    © Belga

    Doortje Briedé-Bultman