Man in Leeuwarden slaat vrouw dood met fles

  • Doortje Briedé

    In Leeuwarden is een vrouw op straat doodgeslagen met een fles. De verdachte meldde zich even later bij de politie. Hij zei dat hij even voor zijn daad een andere vrouw had neergestoken.

    De politie kreeg rond 16.30 uur een melding dat er een vrouw gewond was geraakt bij een steekincident aan de Weaze, waar diverse prostitutiepanden staan. De verdachte was ervandoor gegaan.

    Een klein uur later kwam er een melding dat elders in de stad een vrouw op haar hoofd was geslagen met een fles. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Getuigen zeiden dat de dader een man was.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Een ex-tbs'er heeft maandag in Leeuwarden een vrouw doodgeslagen met een fles en een prostituee zwaar verwond. De 38-jarige dader heeft zichzelf maandagavond gemeld bij de politie.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Leeuwarden kon ex-tbs'er niet langer vasthouden

    Justitie had geen mogelijkheid om de ex-tbs'er die maandag in Leeuwarden een vrouw doodsloeg en andere vrouwen aanviel, langer vast te houden, ook al stond hij bekend als gevaarlijk en agressief. Burgemeester Crone van Leeuwarden zegt dat het Openbaar Ministerie, de ggz en hijzelf de vrijlating in augustus niet konden voorkomen. 

    De 38-jarige man zat in een ggz-kliniek maar kon daar niet goed worden behandeld. Eerder had hij al zes jaar tbs met dwangverpleging gekregen, omdat hij zich tegenover zijn ex-schoonfamilie zeer agressief had gedragen. Hij reed onder meer in op zijn voormalige schoonvader.

    “We moesten een agressieve man laten gaan in de hoop dat hij niets zou doen”, zegt ggz-bestuurslid Wouter Teer.

    Lees verder en bekijk video op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Ex-tbs'er Leeuwarden bedreigde mogelijk meer vrouwen

    De 38-jarige Leeuwarder die maandag op straat een 68-jarige vrouw met een fles doodsloeg en een 23-jarige vrouw zwaar verwondde, heeft mogelijk nog twee andere vrouwen bedreigd en mishandeld. Dat heeft de politie laten weten. De man meldde zich maandag zelf op het politiebureau. Hij is een ex-tbs'er die voor geweldsincidenten zijn straf heeft uitgezeten.

    Ook een 27-jarige vrouw uit Drachten kwam maandagavond naar het bureau omdat ze eerder die dag bij een parkeergarage in Leeuwarden van achter was aangevallen door een onbekende man. Hij probeerde haar tas te stelen en mishandelde haar. Ze is later met klachten in het ziekenhuis opgenomen.

    Daarna meldde ook een 48-jarige vrouw uit Leeuwarden zich bij de politie. Ze was door een onbekende man belaagd op een parkeerplaats bij een supermarkt. Hij probeerde haar auto te stelen en bedreigde haar.

    Lees verder op ad.nl

    Doortje Briedé-Bultman