Met opzet in het kanaal rijden om zijn vrouw en drie jonge kinderen te doden: Glenn Baxter voerde zijn lugubere plan vorige zondag in Amerikaanse stad Tempe (Arizona) zonder enige scrupule uit. Een visser probeerde het gezin nog te redden, maar tevergeefs.

Op de bewakingscamera van een vlakbij gelegen flatgebouw is te zien hoe de man eerst nog uitstapt om de obstakels van naderbij te bestuderen. Daarna reed hij in volle vaart het water in. ,,Absoluut hartverscheurend“, aldus politiewoordvoerder Mike Pooley. ,,Baxter heeft dit met opzet gedaan, daar is geen twijfel over mogelijk.” 

Drie agenten en twee getuigen wisten na enige tijd de vader, moeder Danica en de jongste kinderen Zariyah (1) en Nazyiah (2) uit het water te halen. In het ziekenhuis werd hun overlijden vastgesteld. 

Enkele uren later ontdekte de politie dat er nóg een kind vermist bleek, de 3-jarige Reign. ,,We wisten niet waar hij uithing. Onze grootste vrees was dat hij nog in de auto zat en die is uitgekomen. Hij zat achteraan in zijn autozitje en had zijn pyjama aan." In de terreinwagen werd ook een pistool gevonden, maar geen enkel familielid bleek schotwonden te hebben.

Lees verder op ad.nl

Doortje Briedé-Bultman