Op het assisenproces van Danny M. (52) uit Antwerpen, die beschuldigd wordt van de doodslag op zijn gehandicapte buurvrouw Ria Keirsebelik (59), zijn vandaag de familieleden en kennissen van het slachtoffer komen getuigen. Zij verklaarden dat Ria een warme en vrolijke vrouw was, die ondanks de ellende die ze gekend had, toch positief in het leven stond. Het slachtoffer was ook wel goedgelovig, waardoor er van haar geprofiteerd werd.

Ria kwam uit een welgestelde familie. Toen ze 16 was, leerde ze op bedevaart naar Scherpenheuvel de twee jaar oudere Guy kennen. Het stel stapte zes jaar later in het huwelijksbootje en kreeg twee kinderen. Het slachtoffer kampte toen al met een alcoholprobleem. “Ze had angstaanvallen, die ze met periodes wegdronk”, getuigde haar zoon Sven. 

Haar huwelijk liep na twintig jaar op de klippen, omdat ze haar oog op een jongere man had laten vallen. “We hebben haar nog op andere gedachten proberen te brengen, maar ze had echt haar zinnen op die Jean-Pierre gezet. Dat was verloren kost, niet meer of niet minder. Een slappeling, die drugs gebruikte en dronk”, getuigde broer Henri.

Lees verder op hln.be

Doortje Briedé-Bultman