'Sectie op omgekomen vrouw uit Groningen wijst op misdrijf'

  • Doortje Briedé

    Sectie op het lichaam van de in juli overleden Iris van den Hooff (23) wijst erop dat de doodsoorzaak waarschijnlijk geen zelfmoord is.

    ''Wij gaan er vanuit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen'', zegt advocaat Richard Korver van de nabestaanden dinsdag. ‘'Daarom is de familie ook zo boos dat politie en justitie daar geen onderzoek naar willen doen.’'

    De vrouw overleed op 6 juli 2014 in Groningen. ‘'Binnen 24 uur kwam de politie tot de conclusie dat Iris zichzelf om het leven had gebracht. Dit ondanks sterke aanwijzingen van de familie dat dit niet zo zou zijn’', vertelt Korver.

    Volgens de advocaat is uit het dossier gebleken dat de schouwarts zich ‘'heeft laten beïnvloeden door zogenaamde tactische en bovendien onjuiste informatie’'. Mede daarop zijn de conclusies voor zelfmoord gebaseerd, stelt hij.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Ouders Iris van den Hooff eisen herstart onderzoek

    De ouders van Iris van den Hooff uit Groningen eisen dat het Openbaar Ministerie alsnog de dood van hun 23-jarige dochter onderzoekt. Bij het Gerechtshof in Leeuwarden starten ze daarom een procedure op.

    Iris van den Hooff werd begin juli dood aangetroffen in haar woning in de stad-Groninger wijk De Hoogte. Volgens het OM ging het om zelfmoord, maar haar ouders vermoeden dat ze door een misdrijf om het leven is gebracht en dat de zelfmoord in scène is gezet.

    Het lichaam van Iris van den Hooff werd op aandringen en kosten van de familie weer opgegraven om er sectie op te verrichten. Volgens de vader van Iris van den Hooff sluit de patholoog-anatoom zelfdoding niet uit, maar houdt de patholoog ook andere opties open.

    Lees verder op rtvnoord.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    De 23-jarige Iris van den Hooff deed voor haar dood ten minste een zelfmoordpoging. Ze werd begin juli dood gevonden in haar woning in de stad Groningen. Volgens justitie pleegde ze zelfmoord. Maar de nabestaanden vermoeden dat ze is vermoord en eisen dat de dood van hun dochter alsnog wordt onderzocht.

    Lees verder op rtvnoord.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Hof gelast nader onderzoek in zaak overleden vrouw Groningen

    Het Hof wil dat de dood van een 23-jarige vrouw nader wordt onderzocht. De vrouw werd op 6 juli 2014 in Groningen dood aangetroffen, hangend aan een koord.

    Het Openbaar Ministerie gaat uit van zelfmoord, maar volgens de ouders van het slachtoffer was er geen enkele reden om aan te nemen dat hun dochter zichzelf iets zou willen aandoen. Ze menen dat er verdachte omstandigheden waren.

    Advocaat Richard Korver spande namens de nabestaanden een procedure aan om via de rechter alsnog extra onderzoek af te dwingen door het OM.

    Op verzoek van de familie is het lichaam van Iris later opgegraven. Patholoog-anatoom Frank van de Goot concludeerde daarna dat de conclusie zelfmoord kan worden betwijfeld.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Heropening onderzoek dood Groningse'

    Een bijzondere ontwikkeling in de zaak rond de dood van Iris van den Hooff uit Groningen. Het Hof gelast nader onderzoek naar de dood van de Groningse die in de zomer van 2014 overleed. Nabestaanden geloven niet dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

    De nabestaanden konden niet leven met de beslissing van politie en justitie om de zaak af te doen als een zelfmoord. Ze vinden dat onvoldoende onderzoek is gedaan naar verdachte omstandigheden en hekelden het feit dat er na haar dood geen sectie is verricht op het lichaam van Van den Hooff. In november 2014 startten ze een zogenaamde artikel 12 Sv procedure. Het lichaam werd eerder al opgegraven voor nader onderzoek.

    Lees verder op telegraaf.nl

    Doortje Briedé-Bultman