Vermiste Pakistaanse dood gevonden

  • Doortje Briedé

    Een team rechercheurs heeft gisteravond in een bos bij Ruinen het lichaam van een vrouw gevonden. Hoewel de identificatie nog moet plaatsvinden, gaat de politie ervan uit dat het gaat om de vermiste Yasmeen Dad (25).

    Meteen na de vondst heeft de politie in Rotterdam de echtgenoot van Dad aangehouden. Die verklaarde na haar vermissing dat hij zijn vrouw voor het laatst had gezien toen hij het huis verliet om te gaan werken. De kinderen bracht hij naar hun oma.

    De organisatie Femmes for Freedom probeerde de afgelopen weken in de media aandacht te vragen voor de vermissing van Dad. De vrouw, moeder van twee peuters, zou tegen familie en vrienden hebben gezegd dat ze vreesde voor haar leven. Dad kwam oorspronkelijk uit Pakistan en zou naar Nederland zijn gekomen als ‘importbruid’.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

     

    In een bos in Drenthe is het lichaam gevonden van de 25-jarige vrouw uit Rotterdam, die sinds 25 januari werd vermist. Yasmeen Dad werd voor het laatst gezien in de De Quackstraat in Rotterdam-Charlois.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

     

    In het bos tussen Ruinen en Pesse is een lichaam gevonden. De politie vermoedt dat het gaat om de 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam.

    Het terrein langs de Leeuwte is afgezet. De politie heeft de 26-jarige echtgenoot van Yasmeen Dad aangehouden.

    Lees verder op youtube.com

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Vermiste Yasmeen dood aangetroffen in Drenthe

    Een foto van YasmeenDad, vrijgegeven door de politie. © Politie.nl

    De sinds 25 januari vermiste Pakistaans-Nederlandse vrouw Yasmeen (25) uit Rotterdam-Zuid is dood. Rechercheurs van de Eenheid Rotterdam hebben haar lichaam gisteravond gevonden in een bos bij Ruinen in Drenthe. Diezelfde avond is haar 26-jarige echtgenoot opgepakt.

    Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerder van de politie Rotterdam kon vandaag geen verdere details geven over hoe de politie op het spoor naar Drenthe is gekomen. Ook niet of de flyeractie van vrijdag 6 februari in de omgeving van de Rotterdamse Ghausia moskee, opgezet door de organisatie Femmes for Freedom (FFF), bruikbare informatie heeft opgeleverd. ‘Maar extra aandacht voor een zaak is altijd goed’,  aldus een woordvoerder.

    Shirin Musa van FFF kreeg vanaf het begin van Yasmeens vermissing signalen dat mensen in de Pakistaanse gemeenschap meer wisten over haar lot, maar niet naar buiten durfden te komen. Via Facebook en andere mediakanalen probeerde FFF flyeraars te mobiliseren, in een poging meer informatie uit de gemeenschap los te peuteren. Met de flyeractie wilde Musa ‘de Pakistaanse doofpotcultuur’ doorbreken.

    Uiteindelijk kwamen die vrijdag maar tien flyeraars opdagen, hoewel zich er veel meer bij Facebook hadden aangemeld. Behalve Musa's vader, was daar geen enkele Pakistaans-Nederlandse man bij. ‘Dat er zomaar een vrouw, moeder van twee peuters, kan verdwijnen. En dat vrijwel niemand uit de gemeenschap in actie komt, dat kan zo niet langer’, reageert Musa.

    Lees verder op volkskrant.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

     

    Burgemeester Aboutaleb moet in gesprek met vrouwen in de Pakistaanse gemeenschap in Rotterdam. Dat zeggen twee vriendinnen van Yasmeen. De 25-jarige vrouw uit Rotterdam-Zuid werd vrijdag dood aangetroffen in een bos in Drenthe.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

     

    De 26-jarige echtgenoot van de Rotterdamse Yasmeen blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is maandag met twee weken verlengd.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    'Revolutie' Pakistaanse vrouwen na dood Yasmeen

    In de Pakistaanse Masjid Ghausia Moskee werd vrijdag een gebedsbijeenkomst voor Yasmeen afgedwongen. © AD/Jan de Groen

    Pakistaanse vrouwen in Rotterdam bereiden acties voor om een einde te maken aan de doofpotcultuur in hun gemeenschap. Aanleiding is de dood van de 25-jarige Yasmeen.

    Zij zou het slachtoffer zijn van huwelijkse gevangenschap en de mentaliteit misstanden stil te houden, zegt onder meer advocate Shirin Musa, die als directeur van Femmes for Freedom strijdt voor vrouwenrechten.

    Nadat vrijdag een gebedsbijeenkomst voor Yasmeen in de Pakistaanse Masjid Ghausia Moskee door Musa werd afgedwongen, is er zaterdagavond opnieuw een dienst gehouden door de vrouwen van de moskee zelf. ,,Zij spreken zich uit. Dit is een revolutie.''

    Lees verder op ad.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar moord op Yasmeen

    In het onderzoek naar de moord op een 25-jarige Rotterdamse vrouw, heeft de politie op 18 mei twee mannen van 22 jaar uit Rotterdam aangehouden.

    Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse. De man van de vrouw zit al sinds 12 februari vast. De vrouw, de 25-jarige Yasmeen, werd sinds 25 januari vermist. Uiteindelijk werd zij begraven in een bos in het Drentse Ruinen gevonden. Dat was op 12 februari. Haar man werd meteen aangehouden.

    Lees verder op blikopnieuws.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    OM: Adeel wurgde zijn vrouw en begroef haar

    Rotterdammer Adeel D. (26) wilde van zijn vrouw Yasmeen af. Maar omdat scheiden een taboe is in de Pakistaanse gemeenschap, smeedde hij volgens justitie een moordplan. Gisteren stond hij voor het eerst voor de rechter voor het wurgen en begraven van de moeder van zijn kinderen.

    Wekenlang is Yasmeen spoorloos. Haar man Adeel zoekt mee, en zegt tegen SBS dat hij haar ‘vreselijk mist’. ,,Ik heb totaal geen idee waar ze is. Ik heb iedereen afgebeld, alles afgezocht. Als iemand iets weet, alsjeblieft, help ons.'' 

    Op 12 februari wordt de 25-jarige vrouw gevonden. In een bos. Ze is gewurgd en begraven. Door haar man, zegt justitie. De officier schetst een trieste familiegeschiedenis die begint als de Pakistaanse Yasmeen wordt uitgehuwelijkt aan haar neef Adeel. 

    Tot aan haar dood leeft Yasmeen in een sociaal isolement. Buiten komt ze nauwelijks. Ze volgt geen opleiding, heeft geen werk en spreekt amper Nederlands. Een sociaal leven kent ze niet. De enigen die ze heeft, zijn haar twee kinderen.

    Lees verder op ad.nl

    Doortje Briedé-Bultman