Vrouw wil Whopperfestijn voor executie

  • Doortje Briedé

    Wat doe je als je weet dat je nog maar even te leven hebt? Juist, dan bestel je zo veel en zo lekker mogelijk eten. Kelly Renee Gissendaner, de eerste vrouw sinds 1945 die in Amerika de doodstraf zal krijgen, mocht het verzoek voor haar laatste maaltijd deze week indienen.

    Haar lijst was nogal indrukwekkend. Tijdens haar laatste diner wil zij genieten van twee Whoppers met kaas van de Burger King, twee grote friet, een salade met een dressing van karnemelk, roomijs met kers-vanillesmaak, popcorn en limonade. Dat meldt de Atlanta Journal-Constitution.

    Lees verder op spitsnieuws.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Executie VS uitgesteld om sneeuw

    In de Amerikaanse staat Georgia is een executie uitgesteld wegens het winterweer. De 46-jarige Kelly Renee Gissendaner zou de eerste vrouw in 70 jaar worden die in Georgia werd geëxecuteerd.

    Georgia wordt vandaag getroffen door sneeuwbuien. Scholen sluiten en er wordt gewaarschuwd voor gladde wegen.

    Door het winterweer was de executie ook niet mogelijk, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen, al is niet bekendgemaakt wat de precieze reden is dat de doodstraf niet kon worden uitgevoerd.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Executie vrouw in Georgia opnieuw uitgesteld

    De executie van een vrouw in de Amerikaanse staat Georgia is opnieuw uitgesteld. De 46-jarige Kelly Renee Gissendaner is de enige vrouw in Georgia die op haar executie wacht (death row). Er is al zeventig jaar geen vrouw geëxecuteerd in de zuidelijke staat.

    Vorige week werd de executie van de vrouw, die in 1997 haar echtgenoot vermoordde, uitgesteld en daarbij speelde het winterweer een rol. Nu waren er problemen met de dodelijke injectie. Het middel pentobarbital zag er troebel uit, reden voor de autoriteiten de executie opnieuw niet door te laten gaan. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Voor het eerst in 70 jaar vrouw geëxecuteerd in Georgia

    De Amerikaanse staat Georgia heeft voor het eerst in 70 jaar een vrouw geëxecuteerd. Het is de 47-jarige Kelly Gissendaner. Ze had volgens de rechters opdracht gegeven om haar man te vermoorden. De moordenaar zelf kreeg levenslang.

    Veel mensen, onder wie paus Franciscus, hebben tot het laatste moment geprobeerd de executie te voorkomen. Daarvoor werden verzoeken ingediend bij het hooggerechtshof, maar dat bepaalde dat Gissendaner de dodelijke injectie mocht krijgen.

    Lees verder en bekijk video op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    5 executies van beroemde vrouwen

    In de Amerikaanse staat Georgia is de 47-jarige Kelly Renee Gissendaner geëxecuteerd als gevolg op haar doodstraf. De vrouw is al in 1997 veroordeeld, omdat zij een rol speelde in de dood van haar echtgenoot. Zij zou haar minnaar de opdracht hebben gegeven haar man te vermoorden. De doodstraf bij vrouwen is vrij zeldzaam. Sinds de herinvoering in de Verenigde Staten in 1976 is Gissendaner de zestiende vrouw die ter dood gebracht werd door de dodelijke injectie.

    De doodstraf is één van de oudste straffen ter wereld en werd, overal uitgevoerd. Verschillende methodes werden gebruikt door beulen, zoals wurging, ophanging, steniging en de dodelijke injectie. In de geschiedenis zijn er verschillende beroemde vrouwen geëxecuteerd. De redactie zocht er vijf voor u uit.

    Lees verder op isgeschiedenis.nl

    Doortje Briedé-Bultman