Uitvaart Museum houdt zelfmoord-expositie

  • Doortje Briedé

    Het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam houdt vanaf 25 juni een tentoonstelling over zelfmoord.

    Er zijn in het museum onder meer foto's te zien van mensen die worden gered van hun zelfmoord en er wordt een film vertoond over eenzaamheid.

    Ontwerper Richard Sluijs maakte de ‘Wall of Shame’. Hij verzamelde in de media ruim driehonderd zelfmoorden die het gevolg zijn van de economische crisis en omschreef ze in zwart omrande bidprentjes.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Uitvaart Museum houdt tentoonstelling over zelfmoord

    Het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost houdt vanaf 25 juni een tentoonstelling over zelfmoord. Er zijn foto's te zien van mensen die worden gered van hun zelfmoord en er wordt een film vertoond over eenzaamheid.

    Ontwerper Richard Sluijs maakte de Wall of Shame. Hij verzamelde in de media ruim driehonderd zelfmoorden die het gevolg zijn van de economische crisis en omschreef ze in zwart omrande bidprentjes.

    De expositie is bedoeld als een ‘wake-upcall’ voor het stijgend aantal zelfmoorden, liet het museum dinsdag weten. ‘Het is een ongemakkelijke werkelijkheid dat gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord plegen. En een werkelijkheid die niet zo hoeft te zijn.’

    Lees verder op parool.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Tentoonstelling over zelfmoord: “Heel aangrijpend beeld”

    Het Nederlands Uitvaart Museum ‘Tot Zover’ bij de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster maakt een tentoonstelling over zelfmoord. De expositie is bedoeld als een ‘wake up call’ voor het stijgend aantal zelfmoorden de laatste jaren.

    'Gewaagd, ja' zo stelt conservator Babs Bakels. ‘Maar wel noodzakelijk. Maar weinig mensen weten namelijk dat er iedere dag in Nederland vijf zelfmoorden gepleegd worden. Een tentoonstelling kan dit onderwerp bespreekbaar maken’.'Het is aangrijpend', vervolgd Bakels. ‘Maar ook mooi. De expositie laat zien dat je er niet alleen voor staat, maar dat er mensen voor je zijn en dat we er over moeten praten’.

    Lees verder en bekijk video op rtvnh.nl

    Doortje Briedé-Bultman